Forum SEO Forum Index Forum SEO
Forumul SEO-Portal.ro

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Cat costa un expert SEO

Post new topic   Reply to topic    Forum SEO Forum Index -> Experti SEO
View previous topic :: View next topic  
Author Message
culeaalex

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 7:16 pm    Post subject: Cat costa un expert SEO Reply with quote

Salut,
Vreau si eu sa stiu cam cat m-ar costa un expert SEO care sa participe la 2 tipuri de proiecte:
1) Construirea unui site de la zero astfel incat dpdvr SEO sa fie aproape perfect ( un cost pentru asta )
2) Modificarea unui site ca sa atinga primele pozitii in Google la cautarea anumitor cuvinte ( un cost pentru asta )

Multumesc anticipat
Back to top
View user's profile Send private message
ious

PostPosted: Mon Feb 23, 2009 7:39 am    Post subject: Reply with quote

1. depinde de site: are baza de date sau nu, cata mana libera are, care este rolul celui ce va face seo (sa iti spuna ceea ce trebuie sa faci sau sa faca chiar el) etc.
2. daca un criteriu principal este atingerea primelor pozitii nu stiu cine s-ar baga la asa ceva. SEOs seriosi nu garanteaza pozitii. Poate exista insa o prima de rezultat (adica eu iti fac munca si ma platesti normal, dar daca pt cuvantul mp3 te aduc in primii 10 te costa xxx, daca te aduc in primii 3 te costa xxxx; daca pentru "mp3 gratuite din anii 80" in primii 10 te costa x, in primii 3 te costa xx iar pe prima pozitie te costa xxx)

In general preturile nu prea se fac publice pentru ca vor aparea intotdeauna altii care sa spuna ca e prea scump si ca ei lucreaza mai ieftin, si la cati sunt care spun ca stiu seo sigur se va gasi unul mai flamand care sa dea mai ieftin. Pretul se calculeaza in general la ora adica se face un calcul la cate ore de munca ar lua. Pretul orar variaza pentru fiecare seo in functie de rezultatele anterioare (pentru ca asta este singurul lucru care iti poate oferi tie ca si client o oarecare garantie).

Cel putin asa lucrez eu Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
culeaalex

PostPosted: Mon Feb 23, 2009 9:32 am    Post subject: Reply with quote

1. Are baza de date. Seo expertul are mana foarte libera, programatorul face exact ce ii spune seo expertul
2. Din cate stiu eu pe astfel de proiecte se face astfel: se stabileste un target si la atingerea targetului se plateste proiectul, altfel se plateste in functie de unde a ajuns. Acum depinde cum stabilesti. Un seo expert stie cat sa ceara sau daca se baga sau nu.

Pret la ora? Nu e bine. Pt cazul 2 de unde stiu eu cat lucrezi tu? Nu domnule! Se da brief si se zice atata costa. Pt cazul 1 e cel mai usor, mai ales ca se refera la faptul ca trebuie facut site-ul SEO-frendly nu sa apara printre primele in anumite motoare de cautare. Dar cand ma refer SEO-frendly trebuie facut SEO-frendly la sange. Adica sa nu scape nimic! De asta zic eu e greu sa gasesti un SEO-expert bun, ca de mai toti e lauda!
Back to top
ious

PostPosted: Mon Feb 23, 2009 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

Atunci cand se da oferta se specifica fiecare lucru in parte si de ce ia atata... ca pana la urma este o oferta de servicii si nu una de produse. In general, o oferta de servicii se calculeaza la ore de lucru prestate, ceea ce o si face diferita de oferta de produse...

Sunt de acord cu tine ca un seo expert stie cat sa ceara, dar deasemenea tine si la piata lui. Daca eu ma apuc acum sa spun ca iau xx euro pe ora, sigur vor aparea inca 5 care sa spuna pe site ca iau prea mult, iar cineva care mi-ar putea deveni client, dupa citirea comentariilor sigur nu ma va mai apela, oricat de multe as sti eu si oricat de putine ar sti ceilalti.

Intrebari de raspuns pt cei ce cauta seo:
1. tipul site-ului
2. cum se face popularea datelor
3. domeniul de activitate
4. exista deja domeniul luat (daca da, care?)
5. care este publicul tinta
6. care este target-ul (trafic/pozitionare/pr)
7. buget
8. se doreste si sem
9. mana libera (se permite resctructurarea interfetei, refacere meniuri bla bla)
10 durata de desfasurare a proiectului

si altele (cum ar fi limbajul de programare, frecventa rapoartelor si cat de detaliate vor fi, acces direct la cod)

In concluzie atunci cand angajezi pe cineva sa faca seo il intrebi de portofoliu si cat ia pe ora... asta cam spune totul despre persoana/firma respectiva
... si ar mai fi mult de discutat pe tema asta dar trebuie sa ma intorc la treaba Smile
Back to top
danielpetrescu

PostPosted: Thu Mar 05, 2009 7:15 pm    Post subject: SEO site Reply with quote

Ma bag si eu in discutie cu ceva mai concret pentru ious.

Se da site- www.en.indeltadunarii.ro (pentru moment parcat provizoriu pe numele asta adresa va fi http://www.ibis-tours.ro ) site-ul este in constructie si nu este optimizat decat la cateva pagini.

Se doreste optimizarea lui pentru cuvintele -
1. wildlife holidays
2. birdwatching holidays
3. wildlife tours
4. birdwatching tours (sau depinde bird-watching se folosesc amandoaua)

Si eventual varianta - wildlife holidays romania etc.
Se da mana libera la cod, dar nu prea stiu ce ar insemna - restructurarea interfetei? in schimb se poate umbla la meniu.

Intrebarea este - cat ar dura si cat ar costa o aducere a acestui site pe prima pagina in google.com, google.co.uk
- Este posibil si viabil acest lucru?

Mentionez ca pentru moment site-ul www.indeltadunarii.ro a fost optimizat pentru excursii delta dunarii, delta dunarii si alte cuvinte cheie si are PR 5 cu 3500 vizitatori pe luna. Ibis-tours.ro are si el pr 5 dar e vai de steaua lui.
Sorin

PostPosted: Fri Apr 03, 2009 12:44 pm    Post subject: Sunt deacord cu ionus. Reply with quote

Cred ca multi dintre seo se orienteaz si pe rezultatu din google pentru cuvantul cheie. De expemlu pentru un cuvant cheie cu pana in 500.000 de rezultate te costa o anumita suma, ptru altu cu rezultate de intre un milion shi doua milioane normal ca este mai scump. Si trebuie sa platesti o anumita cantitate pe luna timp de cel putin 6 luni ptru a primi o garantie, sau un an recomandat ptru rezultate bune. Dar fiecare lucreaza in stilul lui. Si nu uita ca nu ai nici un tip de garantie in SEO. Cel care iti ofera o garantie 100% poti sa fii sigur ca te minte, mai ales atunci cand competenta este mare.
Back to top
doguletz

PostPosted: Sat Jan 30, 2010 8:42 pm    Post subject: Reply with quote

as fi interesat pe ce tara vrei sa te axezi cu keyword-urile acestea, uk sau us sau global.
Back to top
alina-seo

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 1:42 pm    Post subject: catre daniel petrescu Reply with quote

cumpara repede domeniul "wildlife-holidays-romania.com"! vad ca e disponibil.

Pe google.com esti pe locul 27 cu "wildlife holidays". In mod normal un expert seo ar tb sa te aduca in 2 luni pe prima pag cu acest cuvant
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
w3bmaster

PostPosted: Sat Apr 03, 2010 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

Conteaza de la proiect la proiect

Nu exista pachete seo pt ca fiecare site e un caz unic
Depinde mult de cuvintele cheie/numar competitivitate ...
Post new topic   Reply to topic    Forum SEO Forum Index -> Experti SEO All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Targeteaza SEO Romania pe Google. | Spam 2 Blog is a spam generated content blog. Please spam to spam@spam2blog.com