| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
blogarsh
|
Posted: Tue Feb 09, 2010 10:49 am Post subject: PR Google conteaza in SERPs? |
|
|
Salut,
am si eu o intrebare ce : cat de mult conteaza PR la Google in plasarea site-ului in cadrul SERPs?
Daca am un PR mare inseamna ca imi va fi plasat site-ul catre prima pagina Google?
Va multumesc. |
|
| Back to top |
|
 |
Hobart

|
Posted: Tue Feb 09, 2010 12:28 pm Post subject: |
|
|
Sa incep eu:
Google nu-ti plaseaza situl ci anumite cuvinte cheie.
Ca un cuvant cheie (sau grup de cuvinte) sa fie plasat mai bine in SERP
trebuiesc indeplinite mai melte conditii.
Ponderea acestor conditii e disutata si discutabila.
Desi unii zic ca PR nu conteaza eu zic ca conteaza destul de mult.
Ca sa vezi cat de mult conteaza PR instaleaza-ti un SeoQuake pe un Firefox si da un search in Google pe un anume cuvant cheie. O sa vezi ce situri cu ce PR-uri sunt pe prima pagina. |
|
| Back to top |
|
 |
ious
|
Posted: Tue Feb 09, 2010 12:29 pm Post subject: |
|
|
PR-ul este unul din multele criterii de pozitionare (spun cei de la google), insa un pr mare nu iti garanteaza pozitionarea in prima pagina. _________________ spalatorie chimica |
|
| Back to top |
|
 |
optimizareseoweb
|
Posted: Tue Feb 09, 2010 12:48 pm Post subject: |
|
|
Nu, PR nu conteaza deloc in cadrul SERPs.
Intradevar poti instala SeoQuake , care este chiar un instrument foarte folositor in SEO si poti identifica PR paginilor web plasate pe prima pagina Google.Am avut site-uri pe prima pagina Google pentru cuvinte cheie foarte competitive care aveau PR0 si erau pozitionate impreuna cu pagini cu PR5 si 6.
PR nu mai este relevant.
@Hobart : "Google nu-ti plaseaza situl ci anumite cuvinte cheie. " - cred ca ai vrut sa spui ca Googel nu plaseaza un site ci o pagina web pe baza unui cuvant sau fraza cheie.Un site se poate plasa in cadrul motoarelor de cautare cu mai multe pagini pe baza a mai multor cuvinte sau fraze cheie _________________ Consultant Search Engine Optimization(SEO) si Search Engine Marketing(SEM).
Pentru o evaluare gratuita a site-ului dumneavoastra, ne puteti contacta la http://www.optimizareseoweb.biz/contact.php sau pe Twitter la http://twitter.com/optimizareweb |
|
| Back to top |
|
 |
Hobart

|
Posted: Tue Feb 09, 2010 6:13 pm Post subject: |
|
|
| optimizareseoweb wrote: |
@Hobart : "Google nu-ti plaseaza situl ci anumite cuvinte cheie. " - cred ca ai vrut sa spui ca Googel nu plaseaza un site ci o pagina web pe baza unui cuvant sau fraza cheie.Un site se poate plasa in cadrul motoarelor de cautare cu mai multe pagini pe baza a mai multor cuvinte sau fraze cheie |
Nu, plaseaza un cuvant (sau grup de cuvinte) ce se gasesc intr-o pagina web. Pagina web este doar adresa unde poti gasi cuvantul pozitionat de Google.
Esxemplu: http://www.hobart.ro/serp.php _________________ accesorii iphone
suplimente nutritive |
|
| Back to top |
|
 |
ious
|
Posted: Wed Feb 10, 2010 7:49 am Post subject: |
|
|
PR-ul este atribuit unei pagini, dar el se intinde in tot site-ul... pagina de intrare fiind cea responsabila cu distribuirea pr-ului in pagini. PR-ul influenteaza serps prin faptul ca un pr mare inseamna o indexare mai buna a paginilor unui site si o autoritate mai mare in domeniu.
Pozitionarea depinde de foarte multi factori (cuvinte cheie, trust rank, pr etc.). Nu ai cum sa te pozitionezi pe "free mp3" chiar daca ai pr 10, daca pagina ta nu este relevanta in domeniu, insa intre doua pagini la fel de bine optimizate si promovate cea cu pr mai mare va avea castig de cauza.
Te poti pozitiona cu o pagina cu pr mai mic deasupra uneia cu pr mai mare chiar daca sunt optimizate la fel in cazul in care pagina superioara ca pr este penalizata din diverse motive (duplicate content, link schemes etc) _________________ spalatorie chimica |
|
| Back to top |
|
 |
optimizareseoweb
|
Posted: Wed Feb 10, 2010 9:28 am Post subject: |
|
|
vreau sa spun ca imi place modul in care decurge discutia, cu toate ca avem anumite pareri un pic divergente(ceea ce e normal in SEO).
@Hobart : nu pot fi de acord cu afirmatia ta.motoarele de cautare ierarhizeaza pagini web si nu cuvinte.asa cum spunea si ious daca pagina web nu este relevanta pentru un cuvant sau o fraza ea nu va fi ierarhizata sau va fi plasata mai jos in cadrul ierarhiei.motoarele de cautare au modul lor de calcul(algoritmul) al acestei relevante
@ious : total de acord ca PR este un indice al autoritatii unei pagini web in "ochii" Google.In cadul afirmatiilor tale ai zis un cuvant mare "trust rank".
Nu ai cum sa te pozitionezi pentru nici un cuvant sau fraza daca pagina ta nu este considerata relevanta de catre motoarele de cautare pentru cuvantul respectiv.
"insa intre doua pagini la fel de bine optimizate si promovate cea cu pr mai mare va avea castig de cauza" - acest caz este unul pur teoretic.sunt 100% de acord cu tine in urmatorul caz : am 2 pagini web diferite ce intrunesc conditiile de mai sus(adica sunt optimizate si promovate in aceleasi conditii) ceea ce inseamna ca ar trebui sa detina acelasi PR,nu?cum am zis sunt de acord cu tine cu conditia ca unul dintre domenii sa fie mai vechi si celalalt mai nou,atunci da vor avea PR diferit iar cel mai vechi, deci cu o autoritate mai mare in "ochii" Google, va fi plasat in fata celuilalt
"Te poti pozitiona cu o pagina cu pr mai mic deasupra uneia cu pr mai mare chiar daca sunt optimizate la fel in cazul in care pagina superioara ca pr este penalizata din diverse motive (duplicate content, link schemes etc)" - un caz particular dar din nou 100% de acord cu tine
se pot plasa pagini web cu PR mic in fata celor cu PR mai mare daca faci o optimizare on-page buna si apoi o promovare de calitate. _________________ Consultant Search Engine Optimization(SEO) si Search Engine Marketing(SEM).
Pentru o evaluare gratuita a site-ului dumneavoastra, ne puteti contacta la http://www.optimizareseoweb.biz/contact.php sau pe Twitter la http://twitter.com/optimizareweb |
|
| Back to top |
|
 |
Hobart

|
Posted: Wed Feb 10, 2010 9:34 am Post subject: |
|
|
| optimizareseoweb wrote: |
@Hobart : nu pot fi de acord cu afirmatia ta.motoarele de cautare ierarhizeaza pagini web si nu cuvinte.. |
Nici n-am spus asta. Am spus fix pe dos  _________________ accesorii iphone
suplimente nutritive |
|
| Back to top |
|
 |
optimizareseoweb
|
Posted: Wed Feb 10, 2010 9:42 am Post subject: |
|
|
| Hobart wrote: | | optimizareseoweb wrote: |
@Hobart : nu pot fi de acord cu afirmatia ta.motoarele de cautare ierarhizeaza pagini web si nu cuvinte.. |
Nici n-am spus asta. Am spus fix pe dos  |
stiu......eu am spus asta.
tu ai zis "exact pe dos".......iar eu nu pot fi de acord ciu ceea ce ai zis tu "pe dos"
"@Hobart" = inseamna "pentru Hobart" _________________ Consultant Search Engine Optimization(SEO) si Search Engine Marketing(SEM).
|
| Back to top |
|
 |
Hobart

|
Posted: Wed Feb 10, 2010 9:43 am Post subject: |
|
|
| ious wrote: | | PR-ul este unul din multele criterii de pozitionare (spun cei de la google), insa un pr mare nu iti garanteaza pozitionarea in prima pagina. |
@ious Ai perfecta dreptate.
In sprijinul afirmatiei tale vin cu un caz concret si recent.
Un sit lansat foarte recent de mine, pe o pagina fara PR
http://www.seo-website.ro/analiza_seo.html
pe "analiza seo" sunt pe pagina 1 pe Google.ro
(fara optimizare off-page ca n-am avut timp) _________________ accesorii iphone
suplimente nutritive |
|
| Back to top |
|
 |
optimizareseoweb
|
Posted: Wed Feb 10, 2010 10:02 am Post subject: |
|
|
sigur ... e posibil.
daca te uiti pe pozitia a 11(urmatoarea pagina) vezi site-ul meu http://www.optimizareseoweb.biz/ iar eu nici nu am intentionat optimizarea on-page macar a paginii respective(contact).
tot ce am intentionat cu pagina respectiva a fost "seo gratis" pentru ca ma refeream la analiza seo gratis ce o ofer.
"analiza seo" nu este un cuvant cu o mare concurenta,Google.ro returnand 400.000 rezulate iar "Global Monthly Search" fiind de 91/luna
la "seo gratis" e un pic mai complicat cu 6.000.000 rezultate returnate de Google.ro si "Global Monthly Search" fiind de 3600/luna
Asta demonstreaza ca o corecta optimizare on-page te poate plasa destul de bine in cadrul ierarhiilor motoarelor de cautare. _________________ Consultant Search Engine Optimization(SEO) si Search Engine Marketing(SEM).
|
| Back to top |
|
 |
ious
|
Posted: Wed Feb 10, 2010 10:42 am Post subject: |
|
|
Hobart ai dat un excelent exemplu
sa vedem de ce ai ajuns in prima pagina...
foum.seotop.ro - PR0 - desi are pr mai mare ca al tau, nu target-eaza direct "analiza seo", desitate mica pentru expresia in cauza (lucru normal pentru un forum)
seoplus.ro/analiza-audit-seo - cam acelasi target ca si tine si cam acelasi grad de optimizare on page, insa are pr1
promovis.ro/optimizare-web/analiza-seo/ - mai bine target-ata expresia
am luat doar 1 loc sub tine si 2 deasupra _________________ spalatorie chimica |
|
| Back to top |
|
 |
w3bmaster
|
Posted: Sat Apr 03, 2010 3:59 pm Post subject: |
|
|
NU
E pierdere de timp sa te stresezi cu PRu
Pt mine doar SERPurile conteaza restu is prostii
Si in legatura cu backlinks ce e PR 5 azi maine poa fi PR0 si ce e PR0 acu maine poa fi PR5 ... deci nu ma stresez ... _________________ Funny bloopers|Learn forex|Electronic cigarettes|Stop panic attacks |
|
| Back to top |
|
 |
Hobart

|
Posted: Sat Apr 03, 2010 6:06 pm Post subject: |
|
|
| w3bmaster wrote: | NU
E pierdere de timp sa te stresezi cu PRu
Pt mine doar SERPurile conteaza restu is prostii
Si in legatura cu backlinks ce e PR 5 azi maine poa fi PR0 si ce e PR0 acu maine poa fi PR5 ... deci nu ma stresez ... |
Tu ai dreptate, insa doar partial. De ce?
Pentru ca la fel, in SERPS esti azi pe pozitia 1 iar maine te trezesti aiurea pe pagina 3. S-au intamplat jde cazuri de genul asta. _________________ accesorii iphone
suplimente nutritive |
|
| Back to top |
|
 |
Discussion
|
Posted: Tue May 15, 2012 6:54 am Post subject: |
|
|
| ious wrote: | | PR-ul este unul din multele criterii de pozitionare (spun cei de la google), insa un pr mare nu iti garanteaza pozitionarea in prima pagina. |
I agree with you _________________ We provides booking services for 5 Star Hotels in delhi, and 4 Star Hotels in Delhi in our list |
|
| Back to top |
|
 |
|